Klantenservice 071-3626162
Gratis bezorgen vanaf €55,-
Discreet verzonden en bezorgd

Orgasme Garantie bij Womanizer 💦 Shop nu

Deze glijmiddelen word je blij van

Vaginale droogheid

Een beter seksleven tijdens de overgang

Onze tips voor het beste glijmiddel bij vaginale droogheid

Vaginale droogheid is een veel voorkomende bijwerking van de menopauze, hoewel het op elk moment in het leven kan worden ervaren. Het kan allerlei gevolgen hebben voor ons dagelijks leven – van jeuk en irritatie tot een dip in onze zin in seks – en dat komt allemaal door de veranderingen in hormonen.

Vaginale droogheid is een veel voorkomend symptoom van de menopauze en vaginale symptomen komen steeds vaker voor naarmate je ouder wordt. Ongeveer tweederde van de postmenopauzale vrouwen, heeft last van veranderingen in de vagina en blaas die verband houden met een laag oestrogeengehalte.

WAT VEROORZAAKT VAGINALE DROOGHEID TIJDENS DE OVERGANG?

  • Vaginale droogheid wordt veroorzaakt door de afname van oestrogeen waardoor het weefsels van de vagina dunner, minder elastisch en droger wordt. Het verlies van oestrogeen heeft tot gevolg dat het weefsel dus kwetsbaarder wordt. Je wordt daardoor vatbaarder voor infecties – ook omdat het normale evenwicht van vaginale bacteriën kan worden verstoord.”
  • Veel vrouwen merken dat ze alleen droogheid en ongemak voelen tijdens seks, terwijl anderen er dagelijks last van hebben. Bovendien kan de gebruikelijke elasticiteit van de vagina en vulva verloren gaan, wat kan leiden tot pijnlijke seks.

Als je last heeft van vaginale droogheid tijdens de menopauze, kan je ook altijd contact opnemen met de huisarts voor advies. Zij kunnen je helpen de beste behandeling voor jou te vinden, of dat nu hormoontherapie is of vaginale vochtinbrengende crèmes. Jouw arts kan ook aanbevelen om tijdens seksuele activiteit vaginaal glijmiddel te gebruiken om uitdroging tegen te gaan en eventuele pijn tijdens seks te verlichten.

Vaginale glijmiddelen kunnen heel fijn zijn bij vaginale droogheid tijdens de seks. Je brengt een aantal druppeltjes aan op en net in de vagina om wrijving te verminderen, waardoor pijn en ongemak worden verminderd. Je kunt ze ook op je partner of seksspeeltje aanbrengen. Sommige glijmiddelen zijn niet alleen fijn tijdens de seks maar werken ook verzorgend. Die kun je dus zelfs aanbrengen om het schrale gevoel te verminderen.

HOE BRENG JE GLIJMIDDEL AAN

Je kunt eerst het flesje of tube in je handen even opwarmen, omdat glijmiddel koud kan aanvoelen wanneer het rechtstreeks op je huid wordt aangebracht. Zodra het is opgewarmd, breng je het glijmiddel eenvoudig aan op je vulva. Wanneer je een condoom gebruikt, gebruik dab altijd glijmiddel zonder olie en breng dit aan aan op de buitenkant van het condoom en op je vulva.

WELKE TYPE GLIJMIDDEL IS HET BESTE VOOR MIJ?

GLIJMIDDEL OP WATERBASIS

Glijmiddelen op waterbasis kunnen bij vrijwel elke activiteit worden gebruikt die je maar kunt bedenken, zelfs bij activiteiten met siliconen seksspeeltjes. Glijmiddelen op waterbasis zijn ook veilig te gebruiken met condooms.
Onze tips voor glijmiddel op waterbasis bij vaginale droogheid zijn ook voedend dus je kunt het ook als verzorgend product aanbrengen.

GlIJMIDDEL OP SILICONEBASIS

Veel mensen houden van glijmiddel op siliconen basis vanwege het zijdezachte gevoel en het lang glijdende effect. Het gaat langer mee, dus er is minder nodig om opnieuw aan te brengen. Glijmiddel op basis van siliconen kan niet in combinatie met siliconen sextoys worden gebruikt. Dit tast namelijk het siliconen van jouw speeltje aan. Dit glijmiddel is dus vooral zeer geschikt voor tijdens de seks.

OP OLIE GEBASEERD GLIJMIDDEL

Hoewel glijmiddel op oliebasis lang meegaat, heeft dit type glijmiddel ook vaak nadelen. Let dus op wat je koopt. Glijmiddelen op oliebasis worden namelijk in verband gebracht met hogere infecties, zoals bacteriële vaginose, en kunnen ook vlekken op lakens en kleding veroorzaken. Olie breekt ook het latex af van condooms.

HET BESTE GLIJMIDDEL BIJ DROOGHEID IN DE MENOPAUZE

We hebben de beste glijmiddelen verzameld om droogheid tijdens de menopauze – of vaginale droogheid in het algemeen – tegen te gaan en jou het vertrouwen en plezier tussen de lakens terug te geven. Vind hieronder onze topkeuzes.

 

Ook interessant