Klantenservice 071-3626162
Gratis bezorgen vanaf €55,-
Discreet verzonden en bezorgd

WEEKDEAL – tot wel 15% korting op ROMP toys


filters

Cockringen

De cockring is een seksspeeltje om solo en samen van te genieten. Je bevestigt de ring aan de basis van de penis. Ervaar een stevigere erectie en extra stimulatie voor hem of voor haar tijdens de seks bij een vibrerende cockring.

Cockring of Penisring kopen?

Voor meer uithoudingsvermogen, als sieraad of extra (clitoris) stimulatie tijdens de seks.

Wat is een cockring en waar dient hij voor?

Een penisring noemt men ook vaak een cockring genoemd (cock is Engels voor penis) is in zijn klassieke vorm een ​​simpele ring gemaakt van siliconen, metaal of leer. De ring plaats je meestal rond de schacht van de penis en de testikels, waar hij zich dicht tegen de zogenaamde wortel van de penis nestelt. Daar veroorzaakt de ring een lichte maar effectieve bloedcongestie. Dit betekent dat het bloed langzamer door de nauwsluitende cockring circuleert en dat het zich ophoopt in de penis. De penisring helpt om een ​​snellere en hardere erectie te krijgen, wat vooral gunstig kan zijn voor mannen met erectiestoornissen. De onderdrukte bloedcirculatie vertraagt ​​ook de ejaculatie, d.w.z. verbetert het uithoudingsvermogen tijdens seks of masturbatie. Nog een pluspunt: Mannen melden vaak dat ze hun orgasme intenser ervaren als ze een cockring dragen.

Welke soorten cockringen zijn er?

Een cockring kan gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals siliconen, metaal, latex of leer. Rekbaar materiaal zoals siliconen is bijzonder geschikt voor beginners, omdat de flexibelere siliconenringen gemakkelijk kunnen worden aan- en uitgetrokken. Metalen cockringen zijn daarentegen meer geschikt voor ervaren gebruikers die hun penisringmaat precies kennen. Naast het materiaal onderscheiden cockringen zich ook door het al dan niet trillen. Vibrerende cockringen zoals de Fun Factory NOS zijn koppelspeeltjes. Ze hebben meestal een “tong” die de clitoris stimuleert. Tijdens de seks krijgt de vrouw extra clitorale stimulatie door de tong, terwijl mannen door de sterke trillingen een nog hardere erectie krijgen.

Testikelringen, die je, zoals de naam al doet vermoeden, alleen rond de testikels plaatst, werken op dezelfde manier als penisringen. Deze zijn vaak uitgerust met lichte gewichten om het scrotum te verzwaren en naar beneden te trekken. Veel mannen vinden dit bijzonder spannend.

Ik ben een beginner, welke cockring moet ik kiezen?

Beginners raden we aan om te beginnen met een verstelbare cockring om zo te wennen aan het gevoel met een cockring. De verstelbare penisring van vel’vor kan bijvoorbeeld als een soort lus om de basis van de penis worden geplaatst. Eerst trek je de lus uit elkaar zodat je deze gemakkelijk over de penis en testikels trekt. Als de ring dan om de penis en testikels zit, kan de lus gemakkelijk worden aangetrokken zodat de penisring goed maar niet te strak zit. Als hij in het begin te strak zit, kun je de ring op elk moment weer aanpassen. Er zijn ook penisringen zoals de We-Vibe bond, die dankzij een verstelbare band aan te trekken is.

Onze experttip voor beginners: een intieme scheerbeurt helpt je om de ring om te doen zonder dat het haar in de weg zit of ongemakkelijk pijn doet. Gebruik glijmiddel op waterbasis om het aantrekken gemakkelijker te maken. Doe gewoon wat op de penis en de binnenkant van de ring. Het belangrijkste van een penisring is de juiste maat. In de volgende paragraaf leggen we uit hoe je dit als beginner makkelijk kunt bepalen.

Hoe kan ik mijn penisringmaat bepalen?

Om je cockring maat te meten, heb je alleen een flexibel meetlint nodig. Het is belangrijk dat je de afmetingen bepaalt terwijl jouw penis volledig rechtop staat. Er zijn twee gebieden waar je kunt meten. Plaats het meetlint rond de basis van de penis (d.w.z. rond de testikels en penis tegelijk) of rond de schacht van de penis. Lees de waarde af van het meetlint en bereken de diameter van de basis van de penis of de schacht van de penis door deze waarde door het getal Pi 3.14 te delen. Van dit resultaat wordt dan 3 tot 5 millimeter afgetrokken, het resultaat is dan de diameter die je nodig hebt voor je cockring. De maatvoering is het essentieel bij metalen ringen, omdat je ze in geval van nood niet gemakkelijk kunt doorsnijden. Kies daarom altijd een diameter die 1 tot 2 millimeter groter is. Wanneer je de metalen ring om de slappe penis zit, moet je gemakkelijk een vinger door de ring kunnen steken.

Waar moet je nog meer aan denken bij een penisring?

Cockringen draag je over het algemeen niet langer dan 20 tot 30 minuten. Wij raden aan om de penisring uiterlijk na een half uur te verwijderen om zwelling en pijn tijdig te voorkomen. Als je over het algemeen kort na het omdoen merkt dat de penisring te strak zit of de penis zwelt en wordt blauw, is dit een duidelijk teken om de ring weer af te doen. Siliconen penisringen kunnen het beste worden gebruikt met glijmiddel op waterbasis, omdat op siliconen gebaseerde glijmiddelen het materiaal van de ring kunnen beschadigen. Maak na elk gebruik de penisring grondig schoon met een beetje water en een toycleaner.