Klantenservice 071-3626162
Gratis bezorgen vanaf €55,-
Discreet verzonden en bezorgd

PRIDE MONTH JUNE tot wel 55% korting 🏳️‍🌈


filters

Glijmiddel kopen

Om jou te helpen het beste glijmiddel voor jou en je seksleven te vinden, zonder tientallen flessen en tubes te hoeven kopen en testen, hebben wij alleen de beste soorten glijmiddelen in onze webshop. Kies voor een glijmiddel op waterbasis bij gebruik van een seksspeeltje en ga voor siliconen als je lekker wilt glijden tijdens de seks.

Glijmiddel: Voor meer plezier tijdens de seks

Een glijmiddel wordt simpelweg gebruikt om wrijving tijdens geslachtsgemeenschap of met een sextoy te verminderen, en dit veel aangenamer te maken. Ze maken het ook gemakkelijker voor de penis en seksspeeltjes om de vagina of anus binnen te dringen. Glijmiddel helpt bij droge slijmvliezen en voorkomt zo ook pijn tijdens de seks.

Houdt rekening met de ingrediënten

Het absoluut exciting om eens te experimenteren met verschillende soorten glijmiddel. Je hebt bijvoorbeeld glijmiddel op waterbasis, siliconen glijmiddel én er is ook héél veel keuze in een glijmiddel met smaak of met een bepaalde vorm van extra stimulatie. Glijmiddel is een prettige manier om ultiem te genieten in bed, en eens wat nieuws uit te proberen met je (seks)partner.

Weet je waarvoor je het glijmiddel graag gebruikt let dan vooral op de volgende ingredienten

Glijmiddel op Waterbasis

Voordelen

  • Het is veilig in combinatie met condooms en seksspeeltjes.
  • Het is huidvriendelijk en niet storend voor de vaginale pH balans.
  • Glijmiddel op waterbasis geeft van alle glijmiddelen het meest natuurlijke gevoel.
  • Vlekt niet

Nadelen

Glijmiddel op waterbasis droogt vaak sneller op dan soorten op siliconen basis of olie. Dat komt omdat het wordt opgenomen door de huid. Als je langdurig seks hebt, kan het nodig zijn tussendoor extra glijmiddel aan te brengen. Om die reden is glijmiddel op waterbasis ook minder geschikt voor massages.

Glijmiddel op Siliconen basis

Voordelen

  • Het is veilig te gebruiken in combinatie met condooms.
  • Glijmiddel op siliconenbasis droogt niet op. Je hebt er dus minder van nodig en je hoeft niet opnieuw aan te brengen.

Nadelen

  • Glijmiddel op siliconenbasis kan seksspeeltjes gemaakt van siliconen aantasten.
  • Siliconen glijmiddel is duurder.
  • Het maakt vlekken op kleding en beddengoed.
  • Sommige mensen kunnen een allergische reactie op silicone glijmiddel krijgen. Maar dit is zeer zeldzaam.

Verwarmend, verkoelend of tintelend glijmiddel

Stimulerende glijmiddelen hebben vaak een verwarmend of verkoelend effect. Vaak creëren ze een licht tintelend effect, dat als stimulerend ervaren wordt.

Let op: Veel van deze glijmiddels bevatten menthol. Bij mensen met een gevoelig huid kan het gebruik van zo’n glijmiddel leiden tot een branderig gevoel of irritatie.

Glijmiddel met smaakjes of aroma

Glijmiddelen met een smaakje zijn met name bedoeld voor beffen of pijpen. Gewoon glijmiddel smaakt wat bitter, wat dan uiteraard minder fijn is als je penetratie-seks of aftrekken en vingeren afwisselt met pijpen of beffen.

Er zijn heel veel sooten smaakjes: van aardbeiensmaak tot speciale smaken zoals piña colada of dessertsmaakjes.

Glijmiddel met CBD

Het CBD (cannabis) stimuleert de bloedsomloop in het genitale gebied en kan leiden tot een intenser gevoel waardoor je nog bewuster van de momenten kunt genieten.

Voordelen t.o.v. ‘gewoon glijmiddel’

De voordelen van het gebruik van “The Essential” ten opzichte van conventionele glijmiddelen worden vooral gekenmerkt door de holistische ervaring in relatie tot de eigen seksualiteit. Je zult merken dat niet alleen je lichaam wordt gestimuleerd, maar ook je geest en ziel worden gestimuleerd door de verlichting van stress, pijn en angst die wordt geboden door de cannabidiol-oliën.

Wanneer glijmiddel gebruiken?

Glijmiddel gebruik je vooral om penetratie makkelijker en comfortabeler te maken. Maar gebruik vooral ook eens een glijmiddel om jouw seksleven een boost te geven. In combinatie met een condoom zorgt glijmiddel er voor dat het condoom ook minder snel scheurt.

Bij vaginale seks

Bij vaginale seks is glijmiddel niet altijd nodig. Je vagina produceert natuurlijk een natuurlijk glijmiddel wanneer je opgewonden bent.  Als je pijn hebt tijdens seks door vaginale droogheid (wegens stress, menopauze of medicatie bijwerkingen), kan glijmiddel wel helpen.

Bij anale seks

Bij anale seks is glijmiddel wel heel belangrijk. De anus produceert namelijk geen vocht dat fungeert als een natuurlijk glijmiddel als bij de vagina. Gebruik zeker genoeg glijmiddel en breng tussendoor extra aan als je merkt dat penetratie stroever wordt.

Met seksspeeltjes

Wanneer je seksspeeltjes vaginaal of anaal inbrengt, breng je ook het beste een beetje glijmiddel aan om het gevoel te verbeteren.