Klantenservice 071-3626162
Gratis bezorgen vanaf €55,-
Discreet verzonden en bezorgd

🎄 Are you ready for Christmas?🎄 Shop nu

Tips & Sextoys voor ouderen

Senioren Sex

De beste sextoys & glijmiddel voor Senioren

Seks is voor alle leeftijden. Alleen het intiem zijn en het bevredigen van de seksuele behoeften gaan niet meer zo soepeltjes als toen jullie nog jong waren. Uiteindelijk is het belangrijk om te accepteren dat sommige dingen minder worden. Leg de focus dan op datgene wat nog wel mogelijk is. In het geval van sextoys zijn de mogelijkheden divers. Wij geven een paar tips.

Dat de seksuele functies afnemen met het toenemen van de jaren is een feit. De kwaliteit van de bloedvaten neemt bijvoorbeeld af met de leeftijd. Maar die bloedvaten zijn wel een essentieel onderdeel voor seksuele activiteit – voor voldoende seksuele opwinding is ook voldoende doorbloeding van de geslachtsdelen nodig, bij zowel mannen als vrouwen. Maar een afname in de kwaliteit van de (genitale) doorbloeding betekend niet dat het helemaal niet meer lukt om opgewonden te raken. Het duurt alleen wat langer of er zijn andere, of meer intense, prikkels nodig om dezelfde opwinding te verkrijgen.

Seksspeeltjes voor senioren tip #1 : begin eenvoudig

bullet vibrator miss steelHeb je als dame nog nooit een seksspeeltje gebruikt, begin dan eenvoudig. Bijvoorbeeld met een simpele bullet vibrator als Feelztoys Ella. Er is één batterij voor nodig en gemakkelijk te bedienen. De trillingen geven een geweldig gevoel op of om de clitoris. Bullet vibrators hoeven niet heel prijzige zijn en zijn zeer geschikt voor bij masturberen of voor samen tijdens de seks. Een bullet is onopvallend en relatief stil in vergelijking met sommige van de grotere speeltjes op de markt. USB oplaadbaar zijn ze er uiteraard ook. Svakom Daisy bijvoorbeeld.

dame arc roze g-spot vibrator en clitoris stimulatorWanneer je van penetratie houdt tijdens het masturberen, dan zijn er genoeg leuke, speeltjes omhult met medisch siliconen die de clitoris stimuleren en tegelijkertijd in de vagina kunnen worden ingebracht, zoals bijvoorbeeld de DAME ARC. Met deze handzame Vibrator speel je bijvoorbeeld eerst met de zacht top op de clitoris om vervolgens inwendig de G-spot te ontdekken en stimuleren.

pleasure air technologie womanizerEen echte uitblinker in het stimuleren van de clitoris is de Womanizer. Vele vrouwen die zelfs nog nooit een orgasme mochten ervaren kunnen nu mee praten over dit ultieme gevoel door deze Womanizer. Een speeltje dat sabbelt aan de clitoris door middel van luchtdruk golven. De clitoris wordt bij deze sextoys dus niet direct aangeraakt. De Womanizer Premium kan door zijn vele functies misschien ingewikkeld zijn. We raden daarom de Classic aan die eenvoudiger te bedienen is of de kleinere Liberty.

Siliconen vibrators van met siliconen van medische kwaliteit hebben ten alle tijden onze voorkeur omdat deze het veiligste, soepelste en meest sexy zijn. Je wilt toch niet iets inbrengen dat zou kunnen scheuren of kapot gaan. Wat helaas wel degelijk mogelijk is met sommige van de goedkopere toys op de markt.

Seksspeeltjes voor senioren tip #2 : glijmiddel, glijmiddel, glijmiddel

senior seks blog glijmiddel system jo agapeGlijmiddel is essentieel. Naarmate vrouwen ouder worden, wordt de wand van de vagina dunner en voor veel vrouwen kan dat ertoe leiden dat seks pijnlijk of gewoon ongemakkelijker is dan vroeger – en glijmiddel vermindert wrijving. Gebruik glijmiddel op waterbasis in combinatie met seksspeeltjes of condooms. Bijvoorbeeld System Jo Agape. Deze is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige vrouw. Het is vrij van parabenen en glycerine en plakt niet.

puur original siliconen glijmiddel en massageZoek je een glijmiddel voor tijdens de seks zonder dat je speeltjes gebruikt of condooms dan raden we een glijmiddel op basis van siliconen aan. Deze blijven langer ‘glijden’ dan op waterbasis. Pjur Original is dan echt een aanrader. Ook de dames op onze Homeparty’s (Homeparty.nl) gaan altijd met een flesje hiervan huiswaarts na deze gevoeld te hebben. Uberlube is ook een heel fijn siliconen glijmiddel. Deze kun je tevens gebruiken voor een heerlijke massage.

Mannen kunnen uiteraard ook gebruik maken van glijmiddel tijdens solo-seks. system jo wrangler geurloze masturbatie cremeBijvoorbeeld BUCKED – Wrangler Mastubratie Crème. De crème transformeert na aanraking met de warmte van de huid in een zacht glijmiddel en zorgt voor een superieur zachte wrijving.

Schaam je niet om extra hulp te gebruiken, maar geniet juist van al deze prachtige glijmiddelen en crèmes. En een flesje glijmiddel bewaar je gemakkelijk in je nachtkastje.

Seksspeeltjes voor senioren tip #3 : cockringen voor een erectieboost

svakpm tyler sekstip senior blogVoor de iets oudere man (en zijn partner) kunnen cockringen erg leuk zijn, omdat ze het bloed in de penis vasthouden en een erectie helpen behouden. Er is een breed scala aan cockringen beschikbaar, van een zeer goedkope en eenvoudige cockring die verstelbaar is zoals van VELV’OR tot een vibrerende siliconen cockring. Deze laatste versie kan ook het vrouwelijk genot vergroten, vooral als de vrouw er bovenop zit. Het vibrerende deel komt tegen de clitoris aan. En extra clitoris stimulatie wordt iedere vrouw blij van.

je joue mio vibrerende cockring paarsVoor de vibrerende cockring geven we als tip Svakom Tyler en Je Joue Mio. Svakom Tyler is voorzien van nopjes op de kant die de vibraties overbrengt op de clitoris. De Vibraties zijn diep en rumbly. Dus niet buzzy want dat is niet fijn. Dit is wel het geval bij goedkopere sextoys. Daarnaast is de ring goed rekbaar en is Tyler zeer stil.
Mio van Je Joue is een iets stevigere ring. Gebruikt hij ook graag een ring bij masturberen dan is Mio aan te raden gezien het opstaande deel dan minder in de weg zit.

Seksspeeltjes voor senioren tip #4 : mannelijk masturbatie toys die leuk zijn om te delen

Wist je dat je met masturbatie toys voor mannen ook samen veel plezier kunt hebben. Ook als onderdeel van het voorspel. De Manta van Fun Factory bijvoorbeeld. manta fun factory masturbator groenDeze is te gebruiken om de eikel te stimuleren, om te masturberen maar ook voor haar passen de vleugels perfect tussen de schaamlippen en hierdoor is dit speeltje dus multifunctioneel.
Van Fun Factory is Volta ook een tip. met name voor het voorspel is deze op vele manieren te gebruiken. De flapjes fladderen rond de clitoris & op schaamlippen, tepels of eikel.

hot octopuss lux gebruikVoor koppels bij wie penetratie niet of moeilijk wil lukken maar toch willen genieten van genitale stimulatie en lichamelijke nabijheid raden we PULSE LUX aan van het merk HOT OCTOPUSS. De LUX-versie van deze PULSE maakt namelijk seks zelfs mogelijk zonder penetratie.

Pulse heeft daarnaast geweldig resultaten bij erectie stoornissen. De HOT OCTOPUSS PULSE ( Zowel de ESSENTIAL als LUX) gebruikt een medisch-gebaseerde technologie die oscilleert in plaats van trilt, en voor diepe en rumbly sensaties zorgt die een orgasme kunnen veroorzaken, zelfs bij iemand die geen erectie kan krijgen.

Eén ding is zeker, er is geen gebrek aan sextoys om uit te proberen op latere leeftijd en niemand is te oud om het te gebruiken. Ze creëren niet alleen nieuwe ervaringen, ze kunnen seksueel genot vergroten op manieren die tijdens onze jeugd niet mogelijk waren geweest.

Communicatie is de sleutel

Praten over seks is niet gemakkelijk, vooral als je bent opgevoed omdat je denkt dat het verkeerd is. Het brengt je ertoe te begrijpen hoeveel leuker het kan zijn als seks over wederzijds plezier gaat en niet alleen over het orgasme van de man. Gewoon zeggen: ‘Dat voelt goed’ is al een manier om te beginnen.

 

Ook interessant