Klantenservice 071-3626162
Gratis bezorgen vanaf €55,-
Discreet verzonden en bezorgd

🎄 Are you ready for Christmas?🎄 Shop nu

Een drijvend lichtpuntje

Dé vibrator voor in bad!

Drijvend Vibrator Lampje

Ukidama van Iroha maakt jouw badritueel compleet.

Het merk iroha is onderdeel van Tenga. Waar Tenga zich richt op seksspeeltjes voor penissen, focust iroha zich meer op seksspeeltjes voor vulva’s. Hun visie is dat seksualiteit past in een gezonde levensstijl, waarin je goed voor jezelf zorgt. En de nieuwe ukidama-lijn van iroha past daar perfect in.

Wat is de iroha ukidama: Inspiratie uit de Japanse cultuur

Alle iroha speeltjes zijn geïnspireerd op Japanse tradities. Vaak zijn dat rituelen waar jij en ik – als Westerling – misschien niet zo goed in thuis zijn. Zo is de iroha ukidama verbonden met Japanse badtradities.

Tenga wilde een speeltje maken voor zelfbevrediging in bad. Al snel ontstond het idee om er een badlichtje in te verwerken, in de stijl van Edo Kiriko glas. edo kiriko glas tengaKiriko is een traditionele vorm van glasslijpen met gekleurd glas. Als je in dit soort glaasjes een theelichtje doet, projecteert het prachtige patronen en kleuren.

De naam ukidama (浮き玉) komt van Japanse drijvende glazen bollen, die gebruikt werden als dobber bij het vissen. Ze lieten netten van soms wel 80 km lang drijven. De antieke glazen bollen zijn nu erg gewild bij verzamelaars als decoratie-object.

Vernieuwen van de ziel

Voor veel Japanners is baden meer dan jezelf schoonmaken. Het is een ritueel dat verwant is aan meditatie; een tijd om de ziel te vernieuwen, te doen herleven, te ontspannen en te reinigen. iroha tenga blogNaast het reinigen van het lichaam, wordt het bad gezien als een tijd en plaats om de zorgen van de dag weg te spoelen. Japanse badrituelen kunnen worden opgesplitst in twee delen: reinigen en weken, ofwel schoonmaken en relaxen. Voordat je gaat baden, zorg je ervoor dat je eerst gewassen bent (je leest het goed). In Japan zijn er veel vulkanische baden met natuurlijk heet water. Dus na het douchen met zeep en shampoo, ga je in zo’n natuurlijk heetwaterbad (of onsen) zitten weken en relaxen.

Tenga wil met de iroha ukidama een stap doen naar een ietwat andere plaats in de markt; het soort product dat niet puur voor masturbatie is, maar meer een alledaags item

De drie verschillende designs

De iroha ukidama serie bestaat uit drie drijvende lichtgevende vibrators, die helemaal passen in de sfeer en traditie van het Japanse badritueel. De TAKE (take betekent bamboe), de HOSHI (ster) en de HANA (bloem). De modellen verschillen vooral van kleur en van patroon in het glas. De functie is telkens hetzelfde.

Elk model bevat een lichtje dat je in drie verschillende sterktes en één patroon kan laten schijnen. Daarnaast kan de ukidama ook trillen en wel in drie snelheden en één patroon. Je kunt het licht en de vibraties apart bedienen.

Alle modellen zijn 57 mm in doorsnee en 69 mm hoog. Ze wegen slechts 72 gram. De ukidama werkt op een oplaadbare batterij. Als je alleen het lichtje gebruikt, gaat de batterij ruim 200 minuten mee. Als vibrator werkt het ongeveer 60 minuten. En als je beide tegelijk gebruikt dan kun je 45 minuten spelen voor het weer 60 minuten opgeladen moet worden. Het spreekt voor zicht dat de iroha ukidama waterdicht is (tot 50 centimeter).

Unboxing de iroha ukidama HOSHI

De iroha ukidama zit in een kubusvormig doorzichtig doosje. Op de achterzijde staat een korte uitleg met foto’s van de functionaliteit. What you see is what you get. In het doosje zit de HOSHI, een magnetisch USB kabeltje, een ring waarmee je het apparaatje op de rand van het bad kunt zetten en een uitgebreide handleiding in meerdere talen.

De testrit met de iroha ukidama HOSHI

Tenga komt precies op het goede moment met dit nieuwe product. Juist in deze onzekere tijden als gevolg van de Covid crisis, hebben veel mensen te maken met stress. Een badritueel en veel zelfliefde (lees: masturberen) kan natuurlijk goed helpen om de stress tegen te gaan.

Nu verkeer ik in de gelukkige positie dat ik thuis een groot bad heb, waar je met gemak met twee volwassenen in kunt zitten. Hoewel we erg nuchter zijn en totaal niet spiritueel, is badderen om te relaxen een gegeven voor mij en mijn partner.

Twee knopjes om het licht en de vibraties apart van elkaar te kunnen bedienen

De bediening van de ukidama is vrij simpel. Het linkerknopje is voor de vibraties en het rechter voor het licht. Je activeert de betreffende functie door het knopje een tijdje ingedrukt te houden. Door er vervolgens op te drukken ga je door de vier verschillende standen (vier voor het licht en vier voor de vibraties). Je zet het weer uit door het knopje een tijdje ingedrukt te houden.

Met het licht in gedimd, een lekker geurige badolie in het warme water en een zacht muziekje op, is de sfeer snel gemaakt. Als drijvend badlichtje is de iroha ukidama een fijne aanvulling.

En als vibrator? Hmmm … Eerlijk gezegd zijn er betere en sterkere oplegvibrators. De trillingen zijn wat oppervlakkig en niet erg diep. Dit is geen speeltje voor keiharde porno in de badkamer. Maar het past wel in een sfeer van relaxen, masseren, en mediteren.

Conclusie

Voor een nuchtere Hollander is de iroha ukidama wellicht een wat vergezocht concept. Maar als je je thuis voelt in badrituelen, sauna’s, mediteren, relaxen, Japanse cultuur, erotiek, … dan is dit wellicht een leuke luxe gadget. Verwacht geen wonderen van de vibraties. Mijn partner (vrouw) zou geen orgasme krijgen van dit apparaatje alleen, zonder verdere stimulering. Maar dat is ook helemaal niet het doel van dit concept.

De PROS van de iroha ukidama:

  • Mooi, uniek en goed uitgedacht concept van een badlichtje gecombineerd met vibraties
  • Eenvoudige bediening
  • Waterdicht (dus ook eenvoudig schoonmaken)

De CONS:

  • Best wel prijzig voor wat het biedt. Ik zou voor dat geld bijna verwachten dat je het aan zou kunnen sluiten op Google Home.
  • Oppervlakkige trillingen

Shop nu Ukidama

 

 

Ook interessant